MAREA VÂNZARE DE PRIMĂVARĂ - mii de produse la preturi avantajoase

 Mai multe informații aici >>  Acțiunea este încă în desfășurare: 

Categorie
 
 
 
 
 

Dominik Dán – cel mai popular autor slovac de romane polițiste

 

Numele Dominik Dán este încă învăluit în mister, chiar dacă este unul dintre cei mai cunoscuți autori de literatură slovaci de astăzi. Adevărata sa identitate nu este cunoscută publicului larg și este cunoscută doar de prietenii săi apropiați, foștii colegi și de editura care publică „ Danovka ”. Dar, în ciuda nenumăratelor teorii ale conspirației fanilor despre identitatea și vârsta lui reală, probabil că nimeni nu este surprins că folosește un pseudonim și vrea să rămână anonim pentru moment, deoarece poveștile sale descriu cazuri penale nerezolvate care au avut loc în „Orașul nostru” (Bratislava) .


 

Dominik Dán a început să-și spună poveștile detective în urmă cu treisprezece ani cu cartea Popol svečná razorov , care are loc în toamna anului 1996 și descrie începutul luptei din lumea interlopă, în timp ce se bazează pe mai multe evenimente reale din acea perioadă și este nu se tem să folosească corupții evidente ale numelor și titlurilor cunoscute pe care le-au jucat un rol important în evenimentele menționate.

El are deja 26 de romane polițiste incredibile la credit, care permit cititorilor să întrezărească detaliile înfricoșătoare ale crimelor nerezolvate din Slovacia. Detectivii departamentului de omucideri au devenit parte integrantă a fiecărei cărți și le completează cu o doză de umorul lor dur inconfundabil (și adesea negru). Acesta este și motivul pentru care timbrele fiscale sunt atât de populare.

 

 

Titlul Cigarette in two strokes , care tratează o crimă din mediul industriei tutunului (și în afară de numele nu are nimic de-a face cu melodia sau persoana cântărețului Richard Müller), l-a ajutat să treacă semnul unuia. milioane de exemplare.

 

Dominik Dán a dezvăluit într-un interviu că a crezut adesea că romanele sale ar putea ajuta la rezolvarea dosarelor penale , a căror căutare nu a fost finalizată, dar până acum în zadar. El a recunoscut că probabil că a fost vina lui că scrisul lui nu i-a adus încă la lacrimi pe ucigași și le-a provocat atâtea remușcări încât i-a făcut să viziteze poliția și să mărturisească.

 

El a confirmat și a repetat, de asemenea, declarația mai multor detectivi de omucideri care au criticat serialele moderne criminale și filmele care încearcă să arate telespectatorilor obișnuiți o imagine „credibilă” a modului în care funcționează investigațiile. Regizorii și scenariștii sunt capabili să răsucească orice caz, astfel încât rezultatul să fie la kilometri distanță de realitate. Dominik Dán a experimentat-o direct când a colaborat la serialul TV slovac Kriminálka Staré Mesto și când a fost realizat un film cu același nume bazat pe cartea sa Căpitanul roșu în 2016.

 

 

 

 

Cititorii fideli ai romanelor lui Dan sunt deja obișnuiți cu faptul că autorul publică cărți de două ori pe an. Ultimul roman polițist din contul său este Scrisoarea din mormânt , al cărei complot are loc la începutul anilor '90 - Slovacia intră într-o nouă eră, oamenii încep să cunoască termenul de democrație împreună cu efectele sale negative și pozitive, președintele nou ales anunță o amnistie largă. Noua eră aduce noi crime, mai brutale și mai bestiale, în timp ce umbrele trecutului bântuie nu numai detectivii , ci și criminalii înșiși.

 

 

 

Secvența cronologică a poveștilor de Dominik Dán și ordinea în care le-a scris între paranteze:

 

Din anii optzeci

Nod (al 16-lea)

Poet (al XVIII-lea)

Miraj blând (22.)

 

Din anii nouăzeci

Scrisoare din mormânt (26.)

Zboară (a 10-a)

Bestia (a treia)

Flycatcher (11.)

Căpitanul Roșu (al 6-lea)

Sângele nu este apă (21.)

Cenușa va alinia toate (primul)

Nerușinat Inocent (al doilea)

Țigară pentru două pufuri (25.)

Pe tocuri (a 14-a)

Un picior în mormânt (20.)

Celula numărul 17 (a cincea)

Trăiești doar de două ori (al 13-lea)

Moarte pe celălalt mal (23)

Rădăcinile răului (24.)

 

După 2000

Cei nevinovați nu sunt iertați (19.)

Sarah (a 4-a)

Păcatul nostru zilnic (7.)

Moartea prințului (8.)

Ei bine (12.)

Inimă din piele (a 15-a)

Frumoasa și Bestia (17.)

Noaptea minciunilor întunecate (a 9-a)

 

Customer reviews1

avatar
Ladislav

Výborný článok o D. Dánovi, Hlavne sa mi páči zoznam kníh zoradených v čase.

...

Scrie o recenzie
Introduceți informațiile dvs. personale în formular și scrieți-vă recenzia pentru a ajuta alți clienți.

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare