MAREA VÂNZARE DE PRIMĂVARĂ - mii de produse la preturi avantajoase

 Mai multe informații aici >>  Acțiunea este încă în desfășurare: 

Categorie
 
 
 
 
 

Cititul cărților nu trebuie subestimat la orice vârstă

 

De ce este atât de important să citești cărți ? Această întrebare de bază ar putea fi împărțită în un milion de părți mici la care să răspundă, fiecare oferindu-ne un motiv diferit, ceva nou.

Cititul este unul dintre primele lucruri pe care le-am învățat când eram mici școlari. Ne-am luptat cu ea, am exersat-o, până când literele de pe hârtii au început să aibă sens, s-au transformat în cuvinte, propoziții și în final într-o poveste. Cititul este o abilitate pe care o considerăm de la sine înțeleasă, dar pentru mulți în această lume nu este atât de absolut considerată de la sine înțeleasă și, prin urmare, ar trebui să o prețuim.

 


 

În plus, citirea cărților ne învață. Nu, nu doar manualele cu care ne luptăm la școală, care ne pot turna cunoștințe în cap și ne pot învăța ceva în viață (chiar dacă am jurat cândva de multe ori că nu vom folosi asta niciodată în viitor). Cărțile ne învață în general, fie că țineți în mână un articol științific despre cea mai recentă tehnologie AI, fie că porniți într-o călătorie chinuitoare în Mordor însuși cu micuții Hobbiți .

 

 

 

Cărțile ne învață să vedem. A întelege. A simți. Ele ne schimbă viziunea asupra lumii, ne dau curaj. Datorită lor, trăim situații pe care s-ar putea să nu le trăim niciodată (dacă citești King , spune „mulțumesc lui Dumnezeu”); datorită lor, călătorim în multe locuri care vor exista pentru totdeauna doar în imaginația noastră; datorită lor, întâlnim oameni noi, găsim prieteni și dragostea de viață. Și cărțile ne îmbunătățesc sănătatea – atât fizică, cât și psihică.

 

 

Dragostea pentru cărți începe cu cei mici

 

Capetele copiilor mici sunt ca niște bureți. Ei sunt capabili să capteze o cantitate imensă de informații - chiar și unele pe care cu siguranță nu doriți să le absorbi și unele despre care probabil nu ați auzit niciodată. De aceea este important să le oferim oportunități de a cunoaște lumea înconjurătoare și natura, să le permită să înțeleagă cum funcționează lucrurile (în timp ce uneori descoperim că trebuie să ne perfecționăm propriile cunoștințe) și să le răspundem. întrebări nesfârșite „de ce?”.

Literatura pentru copii încearcă să facă exact acest lucru în moduri care sunt distractive și pot reține atenția ore în șir, iar astfel de publicații se găsesc cel mai ușor în categoria „ cărți pentru copii sub 10 ani ”. Dar aceste cărți nu sunt scrise doar de experți care știu despre ce vorbesc, ci sunt scrise și de părinți ca noi care încearcă să aducă puțină creativitate și originalitate în viața de zi cu zi. Prin urmare, nu trebuie să uităm creativitatea și înțelepciunea noastră, datorită cărora ne putem ridica puțin mai sus în ochii copiilor.

Cercetările diverșilor oameni de știință au confirmat că citirea cărților este cu adevărat benefică pentru copii. Îi ajută să gândească mai mult, să conecteze conexiuni și datorită acestui lucru se pot concentra mai mult. Gândurile lor nu sunt împrăștiate peste tot și sunt atenți.

   

 

Cea mai puternică armă a minții unui copil este imaginația sa, iar cărțile sunt o modalitate de a-l ajuta să crească și să înflorească. Fiecare copil este special, nu trebuie să uităm asta, dar uneori trebuie să le reamintim – și exact pentru asta sunt cărțile pentru copii peste 10 ani , care sunt pline de eroi din povești nemuritoare. Fie că devin orfani care trăiesc într-o cameră de sub scări sau călăreț de dragon dintr-o lume complet fictivă, fantezia copiilor este cea care dă poveștilor o notă de realitate și le permite să creadă că cu prieteni mari și cu o inimă bună pot face. orice. Și acestea sunt lucrurile pe care le vor purta cu ei în viitor.

 

Importanța citirii cărților nu se termină la vârsta adultă

 

În epoca modernă, care a fost complet dominată de tehnologie, uităm treptat cât de importantă este lectura. Iar atunci când i se adaugă responsabilități zilnice, o carte este probabil ultimul lucru pe care îl avem în minte.

Dar adevărul este că ar trebui să ne gândim cu adevărat la citirea cărților . De ce? În primul rând, este benefic pentru sănătatea noastră. Sigur, răsturnarea paginilor nu va pierde kilograme sau nu va câștiga masa musculară, dar există și alte beneficii ale citirii cărților care sunt susținute de fapte științifice.

Ce să menționez mai întâi? Cititul cărților ne îmbunătățește memoria. Datorită acestuia, folosim creierul într-un mod mai complex decât atunci când ne uităm la televizor sau ne uităm la filme. Prin urmare, lectura este una dintre prevențiile împotriva bolii Alzheimer.

Un alt beneficiu este că în timp ce citim ne folosim imaginația și ne imaginăm situații din povestea pe care o ținem în prezent în mână. Aceste exerciții îmbunătățesc și funcțiile creierului, îl stresează, iar capacitatea noastră de a empatiza cu ceilalți crește.

Nimeni nu va fi surprins că stresul se numără și printre bolile civilizaționale ale timpurilor moderne. S-ar putea să vă întrebați „cum să vă protejați împotriva stresului?”, dar subiectul acestui articol vă va spune cu siguranță. Da, așa e, citind cărți . În timpul cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că cititul îi ajută pe oamenii stresați mai mult decât să asculte muzică sau să facă plimbări lungi, pentru că atunci când citim încetăm să ne gândim la noi înșine. Ne depersonalizăm și trăim în capul protagonistului. Totul este gata. De ce eram cu adevărat nervoși?

Cărțile ne motivează să fim mai buni, ne oferă încredere în noi și oferă îndrumări despre cum să ne schimbăm stilul de viață și să pășim în direcția corectă cu curaj. Ei ne educă; ei călătoresc alături de noi; ei ne povestesc despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu oamenii care au trăit printre noi.

Ei sunt terapeuții noștri tăcuți și ne economisesc bani pe care i-am fi irosit pe ore petrecute cu psihologii. Uneori este suficient să găsim o poveste asemănătoare cu a noastră în cantitatea de literatură disponibilă. Atunci nu ne mai simțim singuri.

Și dacă îți compari viața cu caracteristicile vremurilor moderne, unde aproape nimeni nu are timp și toată lumea se grăbește - cumpără o carte audio , înregistrează-l pe smartphone sau joacă-l în mașină... Și începe să citești cu urechile tale .

 

 

Customer reviews0

Scrie o recenzie
Introduceți informațiile dvs. personale în formular și scrieți-vă recenzia pentru a ajuta alți clienți.

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare