MAREA VÂNZARE DE PRIMĂVARĂ - mii de produse la preturi avantajoase

 Mai multe informații aici >>  Acțiunea este încă în desfășurare: 

Categorie
 
 
 
 
 

Ce înseamnă scaunele auto i-Size?



Conceptul noului standard european ECE R129 ( i-Size ) a devenit cunoscut pentru prima dată în iulie 2013, iar de atunci producătorii produc scaune auto sub acest standard de câțiva ani. Dar de ce a fost menționat tot mai des în ultimul an?


 

Unul dintre motive este că, deși scaunele auto sunt încă fabricate conform vechiului standard ECE R44, o dată pentru anularea acestora va fi stabilită în viitorul apropiat. Un alt motiv este că producătorii de scaune auto trec exclusiv la noul standard i-Size (deoarece aceste scaune auto se potrivesc tuturor mașinilor i-Size noi), astfel încât dealerii și clienții îl văd mai des.

Ce este i-Size ?

Odată cu venirea scaunelor auto care respectă standardul i-Size , vom întâlni câteva noutăți cu care nu eram obișnuiți cu vechiul standard. Modelele mai vechi de scaune auto au fost împărțite în funcție de greutatea copilului - cu i-Size tocmai înălțimea este pe care trebuie să ne orientăm.
Conform noilor teste de impact, care tocmai au dus la introducerea i-Size , scaunele auto realizate cu acest standard sunt și mai sigure și protejează mai bine copiii în accidentele de mașină. Un copil trebuie să fie reținut într -un scaun auto orientat spre spate până la 15 luni dintr-un motiv foarte practic - coloana cervicală la acea vârstă nu este încă dezvoltată 100%, este fragilă și vulnerabilă și datorită scaunului auto orientat spre spate. , capul, gatul si organele vitale sunt mult mai bine protejate.
Condiția pentru fixarea scaunului auto i-Size este Isofix , dar această fixare se face mai ușoară, astfel încât se evită plasarea greșită. Nu este posibil să amplasați scaune auto i-Size pe modelele de mașini mai vechi care nu acceptă Isofix .

 

Ce îndeplinește scaunul auto i-Size ?

 

  • este echipat cu sistemul Isofix
  • are centuri de siguranță interioare în mai multe puncte
  • este destinat copiilor de la nastere pana la 105 cm (adica pana la aproximativ 4 ani)
  • până la 15 luni, copilul trebuie reținut în sensul opus de mers
  • îndeplinește testele de impact prescrise chiar și în cazul unui impact lateral
  • inclusiv copilul cântărește maxim 33 kg


Dar scaunele auto cu vechiul standard ECE R44?


Deoarece scaunele auto cu vechiul standard continuă să fie produse în paralel cu scaunele auto cu denumirea i-Size , acestea pot fi încă folosite. Însă scaunele auto i-Size au o indicație clară a înălțimii copilului și prinderea de sprijin cu Isofix. Datorită acestui fapt, ele ajută la evitarea riscurilor inutile, cum ar fi asigurarea necorespunzătoare a scaunului auto în vehicul, care poate duce la o amenințare fatală pentru viața copilului.

 

Customer reviews0

Scrie o recenzie
Introduceți informațiile dvs. personale în formular și scrieți-vă recenzia pentru a ajuta alți clienți.

...

Adaugă răspuns la comentariu:

... Anulare